O nama

Mi smo hrvatsko-kanadsko akademsko društvo i bavimo se promicanjem hrvatsko-kanadskih kulturnih i društvenih veza. Naše aktivnosti usredotočene su na dvije razine:

  • na znanstveno istraživačkoj i edukacijskoj koja se bavi proučavanjem i prenošenjem znanja o različitim akademskim disciplinama vezanih uz Kanadu, od humanističkih i društvenih znanosti kao što su književnost, kulturni studiji, sociologija, povijest, zatim pravo, ekonomija, do prirodnih znanosti i drugih. Cilj je proučavanje kanadskih tema pojedinačno i komparativno s hrvatskim temama u svrhu unaprjeđenja kanadskih studija u Hrvatskoj i doprinosa tim studijama na globalnoj razini.
  • na informacijskoj popularizacijskoj i umrežavajućoj razini radi upoznavanja i povezivanja naših ljudi s kanadskim kulturom i društvom kroz kanadske filmove, knjige beletristike i znanosti, gostovanja umjetnika, od pjevača, pisaca, glumaca i glumačkih družina do hokejaša i drugih sportaša i sl. A isto tako, radi upoznavanja i povezivanja Kanađana s hrvatskom kulturom i društvom te radi osvještavanja i osnaživanja poveznica koje Kanada i Hrvatska imaju. Na toj razini cilj je društva da se dobro i zabavno družimo i da upoznamo nove ljude i život s kanadskih prostranstava te produbimo odnose između Kanade i Hrvatske.

Naši članovi su i dolaze iz redova akademske zajednice nastavnika, istraživača i studenata, iz područja kulture i umjetnosti, kulturnih i kreativnih industrija, sporta i drugih područja koje istinski zanima kanadsko društvo i njegov razvoj.

Comments are closed